You are here:

Arbo dienstverlening

Voorkom langdurig verzuim

Volgens de Wet Verbetering Poortwachter bent u als werkgever samen met uw werknemer verplicht ervoor te zorgen dat uw zieke werknemer zo snel mogelijk en verantwoord weer aan het werk kan.

Basis contract verplicht

Werkgevers zijn verplicht een contract af te sluiten met een arbodienst of bedrijfsarts. Elke werknemer heeft het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken. Een werknemer die twijfelt over het oordeel van een bedrijfsarts kan om een second opinion van een andere bedrijfsarts vragen.

Kunt u als werkgever niet aantonen dat u zich voldoende heeft ingespannen om uw werknemer te laten re-integreren, dan kan u verplicht worden om ook het derde jaar loon door te betalen. Het is dus belangrijk om het ziekteverzuim in uw bedrijf te beperken.

RI &  E

Eén van de wettelijke verplichte instrumenten om de arbeidsrisico’s in kaart te brengen. Dat doet u met een wettelijk verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie. Als u in totaal voor meer dan 40 uur per week personeel in dienst hebt en niet gebruik maakt van een goedgekeurd RI&E-instrument van een branchevereniging, is het verplicht om de RI&E te laten toetsen door een arbodienst-verlener. Als u meer dan 25 werknemers in dienst hebt, moet u uw RI&E altijd laten toetsen. De veiligheidskundige of ergonoom van de arbodienst zal deze taak uitvoeren.

Abonnement Arboned Capability Consense Keerpunt Zorg van de Zaak
Activiteiten(basis) € 32,60 € 31,99 € 35,- € 34,70 € 40,80
Uitgebreid € 116,- € 138,95 € 211,- € 125,- € 114,15

De kosten zijn per persoon per jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Waar kan ik u mee helpen?

Ik ben u graag van dienst! Vul dit contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.