• darkblurbg

De hypotheek speciaal voor senioren

Gepubliceerd op: 11-03-2021

De hypotheek speciaal voor senioren

De afgelopen jaren is er een stijgende trend in het aantal hypotheek aanvragen onder senioren. Dit heeft onder andere te maken met de historisch lage rente. Bent u een 57-plusser en denkt u eraan om een woning te kopen of uw hypotheek over te sluiten? 

Bij een seniorenhypotheek wordt er doorgaans naar uw huidige inkomen gekeken en naar uw toekomstige pensioeninkomen, dat vaak lager is dan het inkomen vóór uw pensioen. Toch zijn er meerdere hypotheek mogelijkheden voor senioren.

 

Waar moet u op letten bij een seniorenhypotheek?

Volledig aflossen of niet?

Komt het einde van de looptijd van uw huidige hypotheek in zicht en bent of gaat uw met pensioen? Dan is het verstandig om rekening te houden met de keuze om uw hypotheek volledige af te lossen of als alternatief een lage restschuld over te laten. Beide kunnen u financieel voordeel opleveren.

Wat te doen met overwaarde op de woning?

Een andere factor om over na te denken is de overwaarde die u op de huidige woning heeft. Heeft u een flinke overwaarde op uw huis, dan wilt u daarmee misschien uw toekomstige inkomen aanvullen of een verbouwing mee financieren om uw woning toegankelijker te maken.

Wel of geen overlijdensrisicoverzekering?

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten is vaak lastig en erg duur voor 57-plussers. U kunt als senior mogelijk veel geld besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. Er zijn namelijk verschillende opties beschikbaar die toepasbaar kunnen zijn in uw situatie. Graag helpen wij u met het bepalen van uw behoefte en het uitvoeren van de benodigde acties.

Onze sterke punten:

  • Wij begrijpen de wensen van senioren
  • Wij weten hoe we het inkomen moeten bepalen
  • Wij kijken ook naar de toekomst factoren
  • Wij gaan net een stapje verder
  • Wij nemen altijd binnen 1 werkdag contact met u op

Bastinck & van Doesum is uitstekend op de hoogte over de voorwaarden van seniorenhypotheken. We beantwoorden graag al uw vragen en nemen eventuele onzekerheden weg. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekspecialist. Die kan u precies vertellen wat bij uw persoonlijke situatie past.

Vrijblijvende afspraak maken