• darkblurbg
    Hypotheek oversluiten

Wel of niet oversluiten van uw hypotheek?

Oversluiten van uw huidige hypotheek kan interessant zijn als de huidige rente voor hypotheken lager is dan de hypotheekrente die u nu betaalt. Door het oversluiten van de hypotheek zullen de maandelijkse woonlasten lager worden.

Corona update 

Eerder dit jaar is er ruim een kwart meer hypotheken gesloten, werden woningen sneller verkocht en bleven de huizenprijzen stijgen. Ondanks de aanhoudende coronacrisis is de hypotheekrente hierdoor gedaald tot een laagterecord. Vandaar dat veel mensen al besloten hebben om hypotheken over te sluiten tegen gunstigere rentetarieven. Bent u benieuwd wat er mogelijk is in uw situatie?

Vrijblijvende afspraak maken

Verbouwen of zonnepanelen. Dit is het moment!

Naast een lagere rentestand zijn er nog meer redenen om een oversluiting te overwegen. U kunt bijvoorbeeld het oversluitmoment aangrijpen om het hypotheekbedrag te verhogen ten behoeve van een verbouwing, aanschaf zonnepanelen of het aflossen van een persoonlijke lening. Ook kunt u de lage rentestand benutten door deze voor langere tijd vast te zetten.

Om te bepalen of oversluiten gunstig is voor u spelen een aantal factoren een belangrijke rol. De belangrijkste hiervan zijn de resterende huidige rentevasttermijn en het verschil met de nieuwe hypotheekrente.

Boeterente

Onze hypotheekspecialist kan voor u berekenen of de te betalen boeterente en advieskosten opwegen tegen het financiële voordeel van een lagere hypotheekrente. De te betalen boeterente is fiscaal aftrekbaar en kan in uw geval betekenen dat het oversluiten van de hypotheek sneller aantrekkelijk is.

Als alternatief voor het betalen van een boeterente bieden een aantal hypotheekverstrekkers ook rentemiddeling aan. Hierbij is de nieuwe rente een gemiddelde van de oude en de nieuwe hypotheekrente.

Bastinck & van Doesum ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze en zal u gedurende het gehele traject begeleiden.