• darkblurbg
    De aflossingsvrije hyotheek

Waar moet u rekening mee houden bij uw aflossingsvrije hypotheek? 

Hieronder de kenmerken op rij:

  • U hoeft niet standaard af te lossen tijdens de looptijd, maar aan het einde in één keer. Ook kan het dat uw lening tegen de dan geldende voorwaarden verlengt wordt.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, blijft u steeds rente betalen over het hele bedrag dat u heeft geleend. Als uw inkomen omlaag gaat, kunt u misschien moeilijk uw hypotheeklasten betalen. Bijvoorbeeld als u met pensioen gaat.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, kan het zijn dat u een schuld overhoudt aan het einde van de looptijd van de hypotheek.

Maak vrijblijvend een afspraak.

Afspraak maken   

 Stopt uw rente aftrek in 2031?

  • De hypotheekrente is sinds 2001 nog maximaal dertig jaar aftrekbaar. Dat betekent dat u de rente van een hypotheek die u voor 2001 heeft afgesloten, tot maximaal 2031 kunt aftrekken. Heeft u na 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de hypotheekrente onder voorwaarden tot dertig jaar na het afsluiten van uw hypotheek aftrekbaar. Heeft u uw hypotheek dan nog niet afgelost en is de hypotheekrenteaftrek gestopt? Dan kunnen uw netto maandlasten stijgen.

Onze hypotheekmedewerker kan samen met u bekijken hoe u ervoor staat met uw aflossingsvrije hypotheek. Wellicht kunt u de hypotheekvorm wijzigen. Of dat kan, hangt af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld de hoogte van uw inkomen en de waarde van uw huis op dat moment. Door dit samen met u te bekijken, komt u niet voor verrassingen te staan als uw hypotheek afloopt.