• darkblurbg

Waar moet u rekening mee houden bij uw aflossingsvrije hypotheek? 

Hieronder de kenmerken op rij:

  • U hoeft niet standaard af te lossen tijdens de looptijd, maar aan het einde in één keer. Ook kan het dat uw lening tegen de dan geldende voorwaarden verlengt wordt.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, blijft u steeds rente betalen over het hele bedrag dat u heeft geleend. Als uw inkomen omlaag gaat, kunt u misschien moeilijk uw hypotheeklasten betalen. Bijvoorbeeld als u met pensioen gaat.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, kan het zijn dat u een schuld overhoudt aan het einde van de looptijd van de hypotheek.

Maak vrijblijvend een afspraak.

Afspraak maken   (Wij gebruiken uw gegevens niet voor andere doeleinden)

 Stopt uw rente aftrek in 2031?

  • De hypotheekrente is sinds 2001 nog maximaal dertig jaar aftrekbaar. Dat betekent dat u de rente van een hypotheek die u voor 2001 heeft afgesloten, tot maximaal 2031 kunt aftrekken. Heeft u na 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de hypotheekrente onder voorwaarden tot dertig jaar na het afsluiten van uw hypotheek aftrekbaar. Heeft u uw hypotheek dan nog niet afgelost en is de hypotheekrenteaftrek gestopt? Dan kunnen uw netto maandlasten stijgen.

Onze hypotheekmedewerker kan samen met u bekijken hoe u ervoor staat met uw aflossingsvrije hypotheek. Wellicht kunt u de hypotheekvorm wijzigen. Of dat kan, hangt af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld de hoogte van uw inkomen en de waarde van uw huis op dat moment. Door dit samen met u te bekijken, komt u niet voor verrassingen te staan als uw hypotheek afloopt.